Από την πρώτη στιγμή που τον συναντήσαμε, καταλάβαμε πόσο διαφορετικά μας αντιμετώπισε

Με τον γιατρό μας συναντηθήκαμε πρώτη φορά στα μέσα του 2014, μετά από 3 αποτυχημένες εξωσωματικές, αδύνατο να θυμηθώ πόσες σπερματεγχύσεις και καμία απάντηση των γιατρών γιατί δεν εμφυτεύονταν τα «αρίστης» κατά τα άλλα γονιμοποιημένα ωαρία / βλαστοκύστες στην μήτρα μου.

Από την πρώτη στιγμή που τον συναντήσαμε, καταλάβαμε πόσο διαφορετικά μας αντιμετώπισε. Πλέον δεν θα ήμασταν ένα ακόμα περιστατικό που θα ακολουθούσε το επόμενο σε σειρά πρωτόκολλο εξωσωματικής, αλλά ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που θα βασιζόταν στην κλινική μας εικόνα. Έτσι, μετά από τον έλεγχο του ιατρικού ιστορικού μας (άπειρες ιατρικές εξετάσεις, άσκοπες θεραπείες κορτιζόνης, αλλά και μία επεμβατική λαπαρασκόπηση) δεν είχαμε καμία δεύτερη σκέψη όταν μας πρότεινε να προβεί σε διαγνωστική (και μικρο-επεμβατική τελικά) υστεροσκόπηση πριν την εκκίνηση της πρώτης μας προσπάθειας. Μίας προσπάθειας που οδήγησε τελικά στην πρώτη μας εγκυμοσύνη (!).

Ακόμα θυμάμαι το τηλεφώνημα εκείνο του γιατρού (και όχι των μαιών του) και τα λόγια του «Αγγελική συγχαρητήρια» στα αποτελέσματα της Β χοριακής, η οποία ανέβαινε δυναμικά τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή οδήγησε σε αποβολή με φυσικό τρόπο την 9η εβδομάδα κύησης. Ακόμα και τότε όμως, η στήριξή του ήταν σημαντική, ενώ η σιγουριά του ότι θα ξαναέμενα πολύ σύντομα έγκυος, ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι και έγινε, με την επόμενη μας προσπάθεια αποκτήσαμε τελικά δύο υπέροχα αγοράκια!!

Καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο γιατρός ήταν ακόμα πιο κοντά μας και παρά το πιεσμένο του πρόγραμμα, πάντα είχε τον χρόνο να με καθησυχάζει, να απαντα στα αρκετά τηλεφωνήματα αποριών (σοβαρών και μη), πάντα χαμογελαστός, ακόμα και όταν τον αιφνιδίαζα με τις «έκτακτες επισκέψεις» μου στο ΓΕΝΕΣΙΣ διάφορα πρωινά.

Λόγω των διδύμων, γεννήσαμε τελικά με τη συμπλήρωση του 7ου μήνα, αιφνιδιαστικά νωρίτερα από ότι περιμέναμε (έσπασαν τα νερά) και χρειάστηκε να παραμείνουν τα μωρά για 6 εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Από την πρώτη στιγμή, βλέποντας την κλινική τους εικόνα, ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα θα πήγαιναν καλά καθώς είχαμε λάβει όλα τα μέτρα που προμήνυαν την καλή τους πορεία (όμοια ανάπτυξη των μωρών χάρη στη συχνή παρακολούθηση, την καθοδήγηση για σωστή διατροφή καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε συνεργασία με τη σύζυγο του Γιατρού, Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο Νατάσα Δεμπεγιώτη, έγκυρη χορήγηση ένεσης κορτιζόνης την 29η εβδομάδα κύησης για την ανάπτυξη των πνευμόνων). Και για ακόμα μία φορά, βγήκε αληθινός σε ό,τι μας είχε πει! Τα μωρά μας ήταν υγιέστατα και παρέμεναν στη ΜΕΝΝ μέχρι να πάρουν λίγο βάρος (το περίφημο κατώτερο όριο των 2kgr) και να είναι σε θέση να σιτίζονται με μπιμπερό.

Το διάστημα αυτό που βρίσκεσαι στη ΜΕΝΝ, έρχεσαι σε επαφή με άλλα ζευγάρια γονέων που βρίσκονται εκεί και θέλοντας και μη, ακούς τις δικές τους εμπειρίες για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Δεν υπήρξε ούτε μία φορά που να μην νοιώσω τυχερή αλλά και ευγνωμονούσα που είχα τον γιατρό αυτό. Μέσα από τις ιστορίες των άλλων επαληθεύσαμε για ακόμα μία φορά πόσο συνεπή και άψογη ιατρική παρακολούθηση είχαμε.

Δεν ξέρω πόσα ευχαριστώ μπορούν να αντισταθμίσουν το δώρο που μας έκανες. Θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας. Ευχαριστούμε για όλα!

Αγγελική – Κωστής – Άρης - Δημήτρης

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Ενδοκρινολόγος

Περισσότερα...

Το ιατρείο

iatrio

Περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.

Περισσότερα...

Βίντεο

Γυναικολόγος

Βίντεο από τον γυναικολόγο

Περισσότερα...