Ένας εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας που μας βοήθησε ¨ να γίνουμε οικογένεια¨!

Στο δύσκολο δρόμο της υπογονιμότητας και των προσπαθειών να την αντιμετωπίσουμε και να βιώσουμε τη χαρά μιας οικογένειας , ήμασταν πραγματικά τυχεροί που  απευθυνθήκαμε στο γιατρό κ.Σφακιανούδη. Ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε δίπλα μας, τόσο από την επιστημονική όσο και από την ανθρώπινη- ψυχολογική πλευρά, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αντέξουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος τις όποιες δυσκολίες αλλά και για να αισιοδοξήσουμε και να πετύχουμε το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα!
Δυο λόγια για την ιστορία μας.

Η πρώτη μας αποτυχημένη προσπάθεια έγινε σε άλλο γιατρό-κέντρο (δεν υπήρχαν στο ιστορικό μας πολύ σοβαρά προβλήματα) και συνοδεύτηκε από μεγάλη απογοήτευση, ελάχιστες δυστυχώς ιατρικές εξηγήσεις και σχεδόν καμία συμπαράσταση ή ενδιαφέρον από τον “τότε” γιατρό.. Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε ξανά, αναζητώντας αυτή τη φορά ενδελεχώς το καλύτερο δυνατό ιατρικά. Μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα ειδικά κέντρα και γιατρούς (που μας άφηναν πάντα με μια αμφιβολία)  για καλή μας τύχη, επισκεφθήκαμε και τον κ.Σφακιανούδη. Έτυχε και διαβάσαμε στο διαδίκτυο τα θετικά λόγια άλλων ασθενών του και σκεφθήκαμε να τον επισκεφθήκαμε..Πράγματι είχαν τόσο δίκιο!  Και να τώρα που έχουμε τη χαρά να γράψουμε και εμείς τη δική μας θετικότατη εμπειρία!

Η ηρεμία του, η γλυκύτητά του, αλλά συγχρόνως και η σοβαρότητα και επιστημονική του κατάρτιση (μας εξήγησε αναλυτικά τί θα έπρεπε να κάνουμε και για ποιο λόγο π.χ αλλαγή πρωτοκόλλου), μας ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και ασφάλεια και μας έπεισαν αμέσως να δοκιμάσουμε με τη βοήθειά του ,τη δεύτερη φορά, και φυσικά δεν το μετανιώσαμε καθόλου! Η εξατομικευμένη προσεκτική προσέγγισή του (αλλάξαμε πρωτόκολλο, κάναμε κάποιες επιπλέον εξετάσεις) αλλά  συγχρόνως το γνήσιο ενδιαφέρον του να μας βοηθήσει  να πραγματοποιήσουμε κάτι τόσο σημαντικό, όπως η γέννηση του παιδιού μας, δημιουργούσαν την αίσθηση ότι τίποτα δε θα μείνει στην τύχη.

Μέσα από τη συνεργασία με τον κ.Σφακιανούδη, ο αρχικός φόβος έγινε ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ οι όποιες χειρουργικές επεμβάσεις (υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση), που ήταν απαραίτητες όπως αποδείχθηκε στην περίπτωσή μας,  φάνηκαν «παιχνιδάκι» καθώς είναι και εξαίρετος χειρουργός. Γενικά η όλη διαδικασία-που φάνταζε τόσο δύσκολη-κύλισε όσο πιο εύκολα και ομαλά γινόταν. Η αγωνία βέβαια μεγάλη για το αποτέλεσμα, παρά τη σιγουριά και την ηρεμία του γιατρού μας.. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα, ξέραμε ότι ο γιατρός μας είχε κάνει το καλύτερο δυνατό και αυτόν θα εμπιστευόμασταν ξανά και ξανά..

Το θετικό αποτέλεσμα ήρθε τελικά για να μας φέρει ένα υγιέστατο παιδάκι και τεράστια χαρά και συγκίνηση …Το ευχαριστώ είναι λίγο..Ευχόμαστε από καρδιάς να είναι πάντα καλά!!!

Στο δύσκολο και εξαντλητικό δρόμο-της υπογονιμότητας-, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχικά, είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δίπλα του σωστούς επιστήμονες και  ανθρώπους με ήθος, ευαισθησία και ανθρωπισμό, γι΄αυτό και συστήνουμε ανεπιφύλακτα τον κ.Σφακιανούδη σε όλα τα ζευγάρια που βρίσκονται στη θέση που ήμασταν και εμείς και τους ευχόμαστε ολόψυχα όλα να πάνε καλά! Ο κ.Σφακιανούδης σίγουρα θα κάνει το καλύτερο γι΄αυτό!

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Ενδοκρινολόγος

Περισσότερα...

Το ιατρείο

iatrio

Περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.

Περισσότερα...

Βίντεο

Γυναικολόγος

Βίντεο από τον γυναικολόγο

Περισσότερα...