Νιώθω πολύ τυχερή που γνώρισα έναν άνθρωπο σαν τον Κώστα!

Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω να περιγράφω το ταξίδι που μοιράστηκα με τον Κώστα (αναγκαστική η προσφώνηση γιατί απλά είναι δικός μας άνθρωπος ).Θα προσπαθήσω όμως ,όχι τόσο για να του πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αλλά κυρίως γιατί θα ήθελα να συμβουλέψω και άλλες γυναίκες να τον ακολουθήσουν, προκειμένου να καταφέρουν και εκείνες να πραγματοποιήσουν το πολυπόθητο όνειρο της μητρότητας !

Οι περισσότεροιξεκινούν την οικογενειακή τους ζωή κουβαλώντας πολλά όνειρα, ένα από αυτά είναι να γίνουν γονείς. Αυτό συνέβη και σε μένα και τον σύζυγό μου, οι οποίοι παντρευτήκαμε σε σχετικά νεαρή ηλικία για τα δεδομένα της σημερινής εποχής (εγώ ήμουν 27 ετών και εκείνος 31 ), συμφωνώντας ότι θα ζήσουμε για ένα χρόνο τη ζωή μας και μετά θα κάναμε παιδάκι.

Φυσικά ήμασταν σίγουροι ότι αμέσως θα ερχόταν η εγκυμοσύνη· δυστυχώς οι άνθρωποι κοιτούν από ψηλά τη ζωή και με υπεροψία μέχρι να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα ( οι περισσότεροι λέμε " σε μας θα τύχει ; " ) .

Αφήσαμε να περάσει ένας χρόνος και ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Οι μήνες περνούσαν και η απογοήτευση μεγάλωνε. Όλοι φυσικά μας έλεγαν ότι είναι θέμα άγχους. Αποφασίσαμε να κάνουμε στο εξάμηνο τις βασικές εξετάσεις και όλες βγήκαν φυσιολογικές και για μένα και για τον σύζυγό μου(σας συμβουλεύω να επιδείξετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μικροβιολογικών κέντρων , συχνά όπως και στην περίπτωση μας τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ). Λόγω ηλικίας οι γιατροί στους οποίους απευθυνθήκαμε δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι εγώ αντιμετώπιζα πρόβλημα πρόωρης εμμηνόπαυσης, γεγονός το οποίο με έκανε να χάσω πολύτιμο χρόνο. Ύστερα από 3 χρόνια άκαρπων προσπαθειών μας συνέστησαν να συμβουλευτούμε τον ιατρό Κώστα Σφακιανούδη. Φυσικά και είχαμε επισκεφτεί celebrities γιατρούς διαφόρων κέντρων εξωσωματικής ,οπού γι’ αυτούς ήμασταν απλά ένα νούμερο .

Συναντώντας τον Κώστα νιώθεις τη ζεστασιά από την πρώτη χειραψία. Παρά τις πάρα πολλές επιτυχίες του και το μεγάλο φόρτο εργασίας που έχει , αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή σαν μια ξεχωριστή οντότητα ,σκύβει πάνω από το πρόβλημα του , διαβάζει την ψυχολογία της κάθε γυναίκας και συμπεριφέρεται με την ανάλογη ευαισθησία !!!

Συνεχίζοντας , η εξωσωματική αποδείχτηκε μονόδρομος για την περίπτωση μας. Έπρεπε να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, τα λιγοστά ενεργά ωάρια που μου είχαν απομείνει και συνδυαστικά με το πρόβλημα των πολλών ανώμαλων σπερματοζωαρίων από το οποίο, όπως αποδείχτηκε ύστερα από πολλές εξετάσεις, έπασχε ο σύζυγός μου, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα παιδάκι . Έτσι κι έγινε. Αφέθηκα στα μαγικά του χέρια , έχοντάς του τυφλή εμπιστοσύνη. Ευτυχώς,έμεινα έγκυος από την πρώτη προσπάθεια . Για εκείνους που είναι γνώστες της διαδικασίας θα ήθελα να επισημάνω ότι λόγω του προβλήματός μου ,η διέγερση ωοθηκών μου χάρισε μόνο 3 ωάρια , σε αντίθεση με την ηλικία μου που συχνά ο αριθμός των ωαρίων μπορεί να αγγίζει και διψήφιο αριθμό ( συνεπώς οι επιλογές των γονιμοποιημένων ωαρίων λιγοστές) .

Αυτό λοιπόν που έχω να πω με πάσα ειλικρίνεια είναι ότι γέννησα πριν από 10 μέρες και δε θυμάμαι να έκανα ποτέ εξωσωματική. Χάρη στον Κώστα, άνθρωπο και επιστήμονα, ηδιαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της εγκυμοσύνης μετέπειτα και τέλος του τοκετού, ήταν ένα όμορφο και γλυκό ταξίδι.

Θα μου λείψει πάρα πολύ αυτή η όμορφη επικοινωνία μας!

Με τις οδηγίες του και την υπακοή μου σε αυτές καταφέραμε να δημιουργήσουμε 2 μεγαλόσωμα και υγιέστατα αγοράκια !!! Επιπρόσθετα , θα ήθελα να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 9 μηνών τον σύστησα σε πολλούς δικούς μου ανθρώπους, κάτι που δεν το συνήθιζα μέχρι τώρα (πάντα φοβόμουν να συστήνω γιατρούς λόγω της φύσης του επαγγέλματος). Βέβαια εκείνος αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και όλοι όσοι τον επισκέφτηκαν είχαν αίσιο αποτέλεσμα .

Σημειωτέον , παρά το ότι ασχολείται στενά με την εξωσωματική γονιμοποίηση , δεν προτρέπει κανένα ζευγάρι προς αυτή τη λύση ,εάν δεν είναι μονόδρομος. Λόγου χάρη όταν στην κουμπάρα μου διάφοροι "μεγαλογιατροί" της είχαν πει ότι η εξωσωματική ήταν μονόδρομος εκείνος, αν και θα του ήταν πολύ εύκολο να την οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση , ήταν ο μόνος που της είπε ότι κάνοντας λαπαροσκοπική επέμβαση θα μπορούσε να μείνει έγκυος με φυσικό τρόπο και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.Τώρα διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι έχει επιλέξει και εξίσου καλούς συνεργάτες.Όλοι μαζί κάνουν μια άρτια επιστημονική ομάδα .

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μαία Σταυρούλα Αθανασοπούλου , η οποία ήταν παράλληλα με τον γιατρό δίπλα μου. Με στήριξε πάρα πολύ όχι μόνο σε ανθρώπινο επίπεδο αλλά και σε πρακτικό .Οι πολύτιμες συμβουλές της με βοήθησαν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και στο μαιευτήριο με τα μωρά (είχα μια φίλη στο πλευρό μου ).

Πολλοί θα έλεγαν ότι αποθεώνω τον γιατρό μου γιατί απλά είχε η ιστορία μου ευτυχή εξέλιξη. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι ακόμα και να μην είχε, θα ήμουν σίγουρη ότι η ευθύνη δεν θα βάραινε τον Κώστα γιατί απλά πάντα υπολόγιζε όλες τις παραμέτρους και σε καθοδηγούσε σφαιρικά και όχι μονοδιάστατα ! Είναι ένας επιστήμονας που αγαπάει πολύ την δουλειά του , σέβεται τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται !

Νιώθω πολύ τυχερή που γνώρισα έναν άνθρωπο σαν τον Κώστα!!!

Άντα Σ....α - Βασίλης - Νίκος & Χρήστος Σ....ης

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Ενδοκρινολόγος

Περισσότερα...

Το ιατρείο

iatrio

Περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.

Περισσότερα...

Βίντεο

Γυναικολόγος

Βίντεο από τον γυναικολόγο

Περισσότερα...