19 γιατροί... και ένας φόβος.

...ότι δεν θα γίνω ποτέ μαμά. Ο αριθμός είναι πραγματικός, και μέχρι να φτάσω στον κύριο Σφακιανούδη, τον Κώστα όπως τον λέμε πια αφού το αισθανόμαστε «δικό μας», τα είχα ακούσει όλα. Από το «ξεχάστε το, δεν κάνετε παιδιά» μέχρι το «φύγετε, δεν έχετε τίποτα». Έπρεπε να φτάσουμε στο «νούμερο 20» για να βγάλουμε άκρη στο θέμα της υπογονιμότητας που μας ταλαιπωρούσε 4 χρόνια.

Το ραντεβού στον Κώστα δεν το έκλεισα εγώ. Το έκλεισε η κουμπάρα μου κρυφά όταν της είπα πως μετά την τελευταία αποτυχημένη εξωσωματική, εγκαταλείπω, δεν έχω άλλο κουράγιο πια να προσπαθώ. Με πίεσε να δω «ακόμα έναν», αφού είχε καταφέρει κι αυτή το... ακατόρθωτο ως τότε, να μείνει έγκυος μετά τα 40 και μετά από αρκετές προσπάθειες εξωσωματικής σε άλλους γιατρούς. Ήταν Οκτώβρης όταν πήγα, και ένα χρόνο μετά ετοιμάζομαι να γεννήσω το γιο μου μαζί του. Ακόμα και τώρα που το γράφω, μου είναι δύσκολο να το πιστέψω.

Κι όμως, χωρίς πολλές θορυβώδεις υποσχέσεις, ούτε και ψυχοφθόρες απογοητεύσεις – τα είχαμε ζήσει όλα! –ο Κώστας έκανε τη δουλειά του με συνέπεια και επαγγελματισμό, με κατανόηση και συγκρατημένη αισιοδοξία. Μια υστεροσκόπηση (τρίτη κατά σειρά από άλλους γιατρούς, πρώτη στον ίδιο) και λίγους φυσικούς κύκλους ωοληψιών μετά, ήμουν έγκυος.

Δεν του έχω πει ποτέ για εκείνη την ημέρα που έμαθα τα αποτελέσματα, είμαι σίγουρη ότι θα τα έχει ακούσει πάρα πολλές φορές από τόσες άλλες. Για’μένα θα μείνει πάντα στη μνήμη μου, το τηλέφωνο που μου έκανε η κουμπάρα μου για τα ευχάριστα– εγώ δεν τολμούσα να πάρω στο κέντρο – το ότι κλαίγαμε μαζί, το ότι πήρα τον άντρα μου στη δουλειά και τον τάραξα γιατί κλαίγοντας μιλούσα ακατάληπτα και νόμιζε ότι και αυτή η προσπάθεια απέτυχε. Ήταν η τρίτη προσπάθεια εξωσωματικής εξάλλου, είχαμε συνηθίσει, δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν τόσο εύκολο με το γιατρό «Νο 20».. που πλέον εμείς θεωρούμε Νο1.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας σεβάστηκες, που ήσουν πάντα εκεί, που είχες κατανόηση στα πάντα, από τη μανία μου για τις φυσικές μεθόδους («όχι ορμόνες», «όχι φάρμακα», «όχι αντιβιώσεις», όχι όχι όχι... όλο αυτό ακούς από εμένα το ξέρω) μέχρι τις οικονομικές μας δυσκολίες και ανασφάλειες. Έκανες το... ασύλληπτο για εμάς πραγματικότητα και είμαι σίγουρη ότι σε λίγες εβδομάδες θα μας χαρίσεις και τον τοκετό που ονειρευόμαστε. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το έχω πει στον ίδιο το Θεό που μ’έφερε στο δρόμο σου, και το λέω κάθε φορά που ανάβω ένα κερί παρακαλώντας Τον να σ’έχει καλά να βοηθάς κι άλλους σαν εμάς που λαχταράνε ένα παιδί .

Γωγώ Φ....υ – Θεμιστοκλής Π....ης

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Ενδοκρινολόγος

Περισσότερα...

Το ιατρείο

iatrio

Περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.

Περισσότερα...

Βίντεο

Γυναικολόγος

Βίντεο από τον γυναικολόγο

Περισσότερα...