«Την μεγαλύτερη ευτυχία της ζωής μας, μας την χάρισε ο γιατρός μας ο Κων/νος Σφακιανούδης.»

Με τον άντρα μου πολύ πριν παντρευτούμε είχαμε αποφασίσει ότι θέλουμε να γίνουμε γονείς. Έτσι πριν 5 χρόνια ξεκινήσαμε τις προσπάθειες όταν η ηλικία και των δύο μας ήταν 31. Ο πελαργός δυστυχώς αργούσε να έρθει και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε την αιτία της καθυστέρησης. Διαγνώστηκαν κάποια προβλήματα γονιμότητας, ακολούθησαν θεραπείες με αντιβιώσεις, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και αμέσως μετά, κάναμε με τον τότε γυναικολόγο μου κάποιες σπερματεγχύσεις, που δυστυχώς δεν μας οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι πλέον έπρεπε να βρούμε κάποιο γιατρό ειδικό στην υπογονιμότητα για να προχωρήσουμε σε εξωσωματική γιατί είχε περάσει ήδη ένας χρόνος προσπαθειών χωρίς αποτέλεσμα κι εμείς θέλαμε πολύ ένα παιδί.

Ως τότε όντας έξω από τον χορό , πίστευα ότι με την εξωσωματική γονιμοποίηση λύνονται εύκολα τα προβλήματα υπογονιμότητας και επιτυγχάνονται εύκολα δίδυμες και τρίδυμες εγκυμοσύνες. Πίστευα ότι θα έμενα έγκυος με την πρώτη προσπάθεια.

Δυστυχώς στην περίπτωση μας η μια αποτυχία διαδέχτηκε την άλλη και ο ένας γιατρός τον άλλο. Οι γιατροί που είχαμε εμπιστευτεί ως τότε, πιστεύω ότι δεν εξέτασαν ποτέ το πρόβλημα μας διεξοδικά. Το μόνο που μας πρότειναν ως θεραπεία ήταν ένα ολοένα και πιο βαρύ πρωτόκολλο με φάρμακα διέγερσης . Μετά από την κάθε αποτυχία ζητούσαν κάποιες επιπλέον δικές μου εξετάσεις οι οποίες έβγαιναν πάντα καλές κι έτσι η γνώμη τους ήταν ότι « έτυχε να μην τα καταφέρουμε και πάμε στην επομένη προσπάθεια που ελπίζουμε να είναι και η τυχερή». Κάνεις δεν προσπάθησε πραγματικά να ψάξει την αίτια των αποτυχιών. Έτσι μέσα σε δυόμιση χρόνια έκανα συνολικά επτά αποτυχημένες εξωσωματικές με διέγερση και έντεκα φυσικούς κύκλους .

0,1 0,1 0,1 0,1…0,5 και μια έκτοπη κύηση. Αυτά είχαμε καταφέρει. Και κάπου εκεί είπα φτάνει, δεν αντέχω άλλο, πρέπει να το πάρω απόφαση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω παιδί. Αυτή η ιστορία κόντευε να με σκοτώσει ψυχολογικά και σωματικά. Τότε ο άντρας μου μου πρότεινε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια κι αν δεν πετύχαινε κι αυτή, θα σκεφτόμασταν την υιοθεσία και δέχτηκα με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν μόνο αν έβρισκα ένα γιατρό που θα ένιωθα ότι εστιάζει πραγματικά στο πρόβλημα μας. Επισκέφτηκα αρκετούς γιατρούς σε εκείνη τη φάση και μετά από την προτροπή μια φίλης που είχε ταλαιπωρηθεί κι εκείνη αρκετά με άλλους γιατρούς και είχε καταφέρει να μείνει έγκυος με το κ. Σφακιανουδη , βρέθηκα κι εγώ στο ιατρείο του. Στην πρώτη μας συνάντηση κοίταξε προσεκτικά όλο το ιστορικό μας ,που ήταν ομολογουμένως τεράστιο και τότε με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα για πρώτη φορά ένα γιατρό να χαράζει μια ολόκληρη στρατηγική για το πρόβλημα μας. Φεύγοντας από το ιατρείο του ένιωσα να μου φεύγει ένα βάρος και είπα οτι με αυτόν θα κάνω την τελευταία μου προσπάθεια .Σκεφτόμουν οτι ακόμη και αν δεν πετύχει , τουλάχιστον θα έχει γίνει επιτέλους μια σωστή ολοκληρωμένη προσπάθεια προσαρμοσμένη στο δικό μας πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας είδα ότι έκανε πραγματικά ότι περνούσε από το χέρι του για να τα καταφέρουμε κι έτσι η πρώτη β-χοριακή δέκα μέρες μετά την εμβρυομεταφορά ήταν 227!!!!! Δύο καρδούλες ακούσαμε στον πρώτο υπέρηχο!!!!

Η εγκυμοσύνη ευτυχώς κύλησε ομαλά με τη βοήθεια του γιατρού μου που ήταν εκεί για κάθε ανησυχία μου, κάθε μου φόβο και κάθε κρίση πανικού που με έπιανε, πάντα υπομονετικός , επεξηγηματικός και υποστηρικτικός. Πάντα δίπλα μου.

Γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική στα μέσα της 38ης εβδομάδας. . Η καισαρική ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και χάρη στην άριστη κατάρτιση του μετεγχειρητικά ήμουν σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Τόσο καλή που μπόρεσα να αναλάβω τα αγγελούδια μου από την πρώτη μέρα μόνη μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια της Σταυρούλας που ήταν δίπλα μου και με εμψύχωνε τη στιγμή που ήρθαν στη ζωή τα αγγελούδια μου και μου έμαθε πώς να τα θηλάζω και πώς να τα φροντίζω.

Γιατρέ μου σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδίας μου για το ανεκτίμητο δώρο και τη μεγάλη ευτυχία που μας χάρισες. Πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν ήσουν εσύ , δεν θα τα είχαμε καταφέρει ποτέ. Να σε έχει ο Θεός καλά για να βοηθήσεις κι αλλά ζευγάρια όπως βοήθησες εμάς.

Άννα Τ.

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Ενδοκρινολόγος

Περισσότερα...

Το ιατρείο

iatrio

Περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.

Περισσότερα...

Βίντεο

Γυναικολόγος

Βίντεο από τον γυναικολόγο

Περισσότερα...