Ο Κώστας θα βρει την λύση και θα σου χαρίσει την ευτυχία…

Όλα ξεκίνησαν το 2011 που πήραμε την απόφαση με τον τότε σύντροφο μου και νυν σύζυγό μου να συγκατοικήσουμε με σκοπό να κάνουμε άμεσα ένα παιδί δεδομένου ότι ήμουν ήδη 37 χρονών. Θεωρούσαμε ότι θα ήταν ζήτημα 2-3 μηνών για να μείνω έγκυος όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά και χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια συνεχούς προσπάθειας για να γίνει πραγματικότητα το πολυπόθητο όνειρο.

Τον πρώτο χρόνο μην γνωρίζοντας πάρα πολλά τον σπαταλήσαμε προσπαθώντας φυσιολογικά βάση της ωορρηξίας μου και κάνοντας 2 αποτυχημένες σπερματεγχύσεις, βασιζόμενοι στις οδηγίες απλών μαιευτήρων οι οποίοι δεν είχαν την γνώση να διαγνώσουν τι ακριβώς έφταιγε και δεν έμενα έγκυος. Στο τέλος του 2012 απογοητευμένοι επισκεφτήκαμε μεγάλο κέντρο εξωσωματικής στο Μαρούσι με σκοπό να μας αναλάβει ο αρχίατρος του κέντρου. Μετά από ορμονολογικό έλεγχο ο γιατρός διέγνωσε το πρώτο πρόβλημα που υπήρχε, είχα "πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια "και συνέστησε να προχωρήσουμε άμεσα σε εξωσωματική με διέγερση ωοθηκών. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν να παράγω μόνο 1 ωάριο η στεναχώρια μας μεγάλη αλλά το χειρότερο συναίσθημα ήταν αυτό που βιώσαμε όταν ο γιατρός μας αντιμετώπισε σαν μια χαμένη περίπτωση, ήταν απόμακρος θα έλεγα ψυχρός επαγγελματίας και όπως έδειχνε δεν ήθελε να διαθέσει χρόνο για να στηρίξει την προσπάθεια μας αλλά μας πρότεινε εύκολες λύσεις μέσα στα 5 μόλις λεπτά που ασχολήθηκε μαζί μας. Ίσως φοβόταν ότι θα του χαλούσαμε τα ποσοστά επιτυχίας και είναι φοβερό το πόσο χάλια, μπορώ να πω σκουπίδια, μας έκανε να αισθανθούμε. Οπότε και αποφασίσαμε στις αρχές του 2013 να επισκεφτούμε άλλο κέντρο εξωσωματικής στο Χαλάνδρι μικρό συγκριτικά με τα υπόλοιπα το οποίο μου πρότεινε φιλικό ζευγάρι. Έκανα 2 εξωσωματικές στο συγκεκριμένο κέντρο με φυσικό κύκλο οι οποίες δυστυχώς απέτυχαν. Ο μοναδικός γιατρός του κέντρου δεν ασχολήθηκε περαιτέρω στο να ψάξει ή να προτείνει κάτι διαφορετικό ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας ή να βρούμε τι φταίει και άρχισε να είναι αδιάφορος για την περίπτωσή μας. Το αποτέλεσμα και πάλι να αισθάνομαι ότι ήμουν βάρος και ανεπιθύμητη οπότε και πήραμε την απόφαση να απευθυνθούμε σε άλλο γιατρό.

Στα τέλη του 2013 συγγενικό μου πρόσωπο μου συνέστησε τον Κώστα και αποφάσισα να απευθυνθώ σε αυτόν ενώ βρισκόμουν πραγματικά σε πλήρη απόγνωση. Από το πρώτο ραντεβού μου φάνηκε εξαιρετικός, προσιτός, ψύχραιμος, ζεστός, διαβασμένος και κυρίως ότι είχε την όρεξη να σταθεί δίπλα μου και να βρούμε λύση για την περίπτωση μου. Κάναμε 3 εξωσωματικές που απέτυχαν καμμιά δεν ήταν ακριβώς ίδια με την προηγούμενη γιατί κάθε φορά αλλάζαμε κάτι για να βελτιώσουμε τις πιθανότητες αρχικά με έμβρυα 3ης μέρας , μετά με βλαστοκύστες, αργότερα με χρήση βελονισμού. Αυτό διατηρούσε και την ελπίδα μου ζωντανή ότι ίσως μια μέρα να έχω ένα θετικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία πολύ χρονοβόρα και οι εξετάσεις πολλές γιατί μαζεύαμε τα έμβρυα ένα ένα σε φυσικό κύκλο αφού τα φάρμακα δεν μου προκαλούσαν παραπάνω από 1 ωάρια.

Μετά την 3η αποτυχημένη εξωσωματική ο Κώστας μου πρότεινε να προχωρήσουμε σε βιοψία ενδομητρίου για να δούμε γιατί τα έμβρυα δεν εμφυτεύονταν δεδομένου ότι είχα ήδη κάνει υστεροσκόπηση και η μήτρα μου δεν έδειχνε να έχει κάποιο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ άσχημα, είχα "χρόνια λοίμωξη ενδομήτριου" η οποία δεν επέτρεπε την εμφύτευση. Υποβλήθηκα σε πολλά σχήματα αντιβιώσεων και ενδοκοιλοτικών εφαρμογών για 1,5 χρόνο αφού το μικρόβιο δεν εξαλείφονταν. Χρειάστηκε να κάνω 4 βιοψίες ενδομήτριου και να στερηθώ τα μπάνια στην θάλασσα για ένα καλοκαίρι για να καταφέρουμε να το καταπολεμήσουμε. Μετά την 3η βιοψία λύγισα τα νεύρα μου είχαν σπάσει και ήθελα να εγκαταλείψω γιατί σαν διαδικασία είχε μεγάλο οικονομικό κόστος και ήταν επίπονη σωματικά αλλά και ψυχικά αφού τα αποτελέσματα έβγαιναν μετά από 2 μήνες αναμονής και στην περίπτωσή μου ήταν άσχημα οπότε και ξεκινούσα άλλο σχήμα αντιβίωσης στο τέλος του οποίου ξαναέκανα βιοψία. Ο Κώστας όμως επέμενε και ήταν ανένδοτος στο τι έπρεπε να γίνει και όπως αποδείχτηκε είχε δίκιο. Η 4η βιοψία βγήκε καλή η λοίμωξη είχε καταλαγιάσει και ο Κώστας επέμεινε στον επόμενο κύκλο να προχωρήσουμε σε εμβρυομεταφορά των εμβρύων που μου είχαν μείνει στην κατάψυξη. Όπως είχε πει να βιαστούμε να πιάσουμε το μικρόβιο στον ύπνο και είχε απόλυτο δίκιο η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έμεινα έγκυος και μάλιστα το απίστευτο ήταν ότι περίμενα δίδυμα.

Η εγκυμοσύνη μου στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν πολύ καλή χωρίς προβλήματα αν και σε όλη την διάρκεια της ζούσαμε με τον φόβο της αναζωπύρωσης του μικροβίου οπότε και λάμβανα αντιβίωση για μια βδομάδα κάθε μήνα από τον 3ο μήνα και μετά . Ώσπου στον 5ο μήνα έπαθα μια σοβαρή ουρολοίμωξη με υψηλό πυρετό η οποία δεν πέρναγε με απλή αντιβίωση από το στόμα και ο Κώστας πρότεινε να νοσηλευτώ 2-3 μέρες για να μου χορηγηθεί ενδοφλέβια αντιβίωση. Έτσι και έγινε και μετά από 3 μέρες στο μαιευτήριο είχα συνέλθει εντελώς. Το υπόλοιπο διάστημα της εγκυμοσύνης ήταν πολύ καλό μέχρι την 34η εβδομάδα όπου άρχισα να αισθάνομαι μεγάλη εξάντληση, δεν είχα όρεξη να φάω, είχα τρομερή υπνηλία και τάση για εμετό. Δεν επικοινώνησα με τον Κώστα αφού είχα προκαθορισμένο ραντεβού για καρδιοτοκογράφημα μετά από 1 βδομάδα. Την 35η +4 μέρες πήγα στο ραντεβού μου και ο Κώστας με έστειλε κατευθείαν στο μαιευτήριο γιατί έδειχνα τελείως αφυδατωμένη. Το πλάνο ήταν να νοσηλευτώ για χορήγηση ορού 1-2 μέρες. Πηγαίνοντας εκεί ο Κώστας ζήτησε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι είχα μια σπάνια θανατηφόρα επιπλοκή της εγκυμοσύνης λεγόμενη " Οξύ λιπώδες ήπαρ". Για μια ακόμη φορά ο Κώστας πήρε την σωστή απόφαση προχωρήσαμε άμεσα σε καισαρική τομή και όλα πήγαν κατευχήν και τόσο εγώ όσα και τα αγοράκια μου αποφύγαμε οποιονδήποτε κίνδυνο. Αυτή είναι η ιστορία μου και ο Γολγοθάς που πέρασα για να αποκτήσω τα 2 υπέροχα αγγελούδια μου και αν δεν γνώριζα τον Κώστα το πιθανότερο είναι να μην είχα γίνει μητέρα. Ήταν πάντα δίπλα μου σε αυτόν τον αγώνα που έδωσα έχοντας να προτείνει κάτι όταν θεωρούσα ότι βρισκόμουν σε αδιέξοδο, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις όταν χρειαζόταν και έχοντας την υπομονή να με καθησυχάζει όταν έχανα την ψυχραιμία και το κουράγιο μου. Τον ευχαριστώ και θα τον ευγνωμονώ για πάντα γιατί σε αυτόν χρωστάω την οικογένεια μου και την ευτυχία μου. Θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και θα τον θεωρώ πάντα πολύ δικό μου άνθρωπο.

Για μένα είναι απλά ο καλύτερος γιατρός στον τομέα του, ότι και να γίνει θα αγωνιστεί στο πλευρό σου, θα βρει λύση και θα γεμίσει με ευτυχία την ζωή σου. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και τις μαίες Σταυρούλα Αθανασοπούλου και Διονυσία Μπίκου γιατί όποτε τις χρειάστηκα με στήριξαν παρέχοντας μου τις χρήσιμες συμβουλές τους.

Μ.Σ

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Ενδοκρινολόγος

Περισσότερα...

Το ιατρείο

iatrio

Περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.

Περισσότερα...

Βίντεο

Γυναικολόγος

Βίντεο από τον γυναικολόγο

Περισσότερα...