Ήταν ο φύλακας Άγγελος μας!

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι που γνωρίστηκε στα ξέγνοιαστα σχολικά χρόνια: ο μπαμπάς και η μαμά! Μετά από πολλά χρόνια αγάπης και έρωτα ο μπαμπάς έκανε πρόταση γάμου στη μαμά η οποία με δάκρυα χαράς και συγκίνησης είπε το ΝΑΙ. ο γάμος ήταν όπως ακριβώς τον είχαν ονειρευτεί! Το μόνο που έλειπε για την ολοκλήρωση της αγάπης τους ήταν ένα μωράκι! Ο καιρός περνούσε και η πολυπόθητη εγκυμοσύνη δεν ερχόταν. Η μαμά στεναχωριότανε πολυ, έκλαιγε καμία φορά και ο μπαμπάς την παρηγορούσε λέγοντας της πως αυτός ήθελε μόνο αυτή. Τίποτα άλλο. Έκρυβε την επιθυμία του για να μην πληγώνεται το κοριτσάκι του... Ψέμματα... Κ εκείνος αγωνιούσε για το πότε θα έρθει το πρώτο μωρό στη ζωή τους. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να επισκεφθούν ένα γιατρό ειδικευμένο σε αυτές τις περιπτώσεις. Τους είπε πως η μαμά πρέπει να κάνει χειρουργείο για την αφαίρεση της ενδομητρίωσης που είχε και να κάνουν εξωσωματική διότι αλλιώς δεν θα έρθει το μωράκι. Η μαμά αν και φοβόταν πάρα πολύ ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού και στην πρώτη προσπάθεια μένει έγκυος σε.... Τρίδυμα. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη διότι δεν γνώριζαν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εγκυμοσύνης. Ο γιατρός πρότεινε μείωση του ενός εμβρύου... Πάλι πόνος, θλίψη και απελπισία... Πώς να πάρεις μία τέτοια απόφαση για το ένα σου παιδί? έπρεπε όμως να γίνει για το καλό των άλλων δύο. Η εμπειρία αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή στη ζωή της μαμάς και του μπαμπά και ακόμα πονάνε γι αυτό.... Τελικά η κύηση τερματίστηκε λόγω πολλών επιπλοκών.... Πόνος, στεναχώρια, πένθος.... Ο μπαμπάς πάντα στέκονταν δίπλα στη μαμά σα βράχος και πονούσε κρυφά... Μετά από πολύ κόπο αποφάσισαν να προσπαθήσουν ξανά. Ακολούθησαν άλλες τρεις εξωσωματικές. Οι δύο έδωσαν εγκυμοσύνη οι οποίες παλινδρόμησαν... Η τρίτη ήταν αποτυχημένη προσπάθεια.

Τελικά μετά από προςπάθειες τεςςάρων ετών αποφάσισαν να αλλάξουν γιατρό. Η μαμά και ο μπαμπάς έψαχναν στο internet εμπειρίες άλλων γυναικών, ρωτούςαν γνωστούς, συμμετείχαν σε forum ώσπου κατέληξαν να επισκεφθούν τον κ. Σφακιανούδη. Το ένστικτό τους τους έλεγε ότι πρέπει να τον εμπιστευτούν. Έτσι κι έγινε. Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ θετική αν και τους τρόμαξε το γεγονός ότι η μαμά έπρεπε βάσει των λεγομένων του γιατρού να κάνει πάλι λαπαροσκόπηση για απολίνωςη μιας υδροσάλπιγγας. Έσφιξαν τα χέρια τους και με πολύ αγωνία και πίστη ακολούθησαν τις οδηγίες του νέου τους γιατρού. Κατόπιν ακολούθησε νέα προσπάθεια η οποία είχε την πιο ευτυχή κατάληξη: ΕΜΕΝΑ! Η μαμά και ο μπαμπάς αγωνιούσαν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσυνης μήπως κάτι δεν πάει πάλι καλά. Ο κ. Σφακιανούδης ήταν πάντα συνεπής στα ραντεβού του, ήρεμος, επεξηγηματικός, αναλυτικός, αισιόδοξος και ενθάρρυνε τους γονείς μου ότι όλα πάνε τέλεια. Όπως και πήγαν. Έδινε πάντα θάρρος στη μαμά μου και την πρόσεχε σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης. Ήταν ο φύλακας Άγγελος μας! Ήταν ο γιατρός που συμπαραστεκόταν στους γονείς μου διότι κατανοούσε την αγωνία τους.

Γεννήθηκα την 38 εβδομάδα κύηςης με καιςαρική τομή. Η μαμά δεν πόνεςε στιγμή! Για όλους αυτούς τους λόγους θέλω να τον ευχαριστήσω. Αλλά κυρίως γιατί με έφερε στη ζωή! Γιατί έδωσε ζωή στην οικογένεια μου! Σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Αααα και να μην ξεχνιόμαστε.... Θέλω αδελφάκι από τα υπόλοιπα οκτώ εμβρυάκια που έχουμε στην "κατάψυξη" {ξέχασα να τονίσω ότι ο κ. Σφακιανούδης με την αγωγή που έδωσε στη μαμά τη βοήθησε να κάνει 11 (!!!!!!!) αυγουλάκια σε αντίθεση με τον προηγούμενο γιατρό που της έλεγε ότι κάνει λίγα λόγω της ενδομητρίωσης}. Γιατρέ να κάνεις πάλι το θαύμα σου!

Υ.Γ.: θέλω να ευχαριστήσω τόσο την κα. Δεμπεγιώτη όσο και την κα. Κεκέ που με τις πολύτιμες συμβουλές τους βοήθησαν τη μαμά μου να παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μεγαλώνω σωςτά μέσα στην κοιλίτσα και η μαμά μου να είναι μία κομψή εγκυούλα! Και φυσικά την μαία κα. Μερώπη για τις πολύτιμες συμβουλές της μετά τη γέννηση μου!

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Δεμπεγιώτη Αναστασία

Ενδοκρινολόγος

Περισσότερα...

Το ιατρείο

iatrio

Περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό.

Περισσότερα...

Βίντεο

Γυναικολόγος

Βίντεο από τον γυναικολόγο

Περισσότερα...